Ugrás a fő tartalomra

Ingyen letölthető a Tor.com 2013-as novellás kötete


A Tor.com elérhetővé tette idei válogatáskötetét, a Some of the Best from Tor.com 2013 című könyvet, amibe az oldalon idén publikált történetek legjobbjai - összesen huszonegy darab - kerültek bele.
Az e-könyv értelemszerűen angol nyelvű.

A műben olyan szerzők írásait válogatták össze - többek között például George R. R. Martin (Paul Cornell-nek GRRM saját, Wild Cards univerzumában játszódó írását) -, mint a főleg hard sci-fikre és horrortörténetekre szakosodott Charles Stross, vagy a Kis Testvér című könyvével már nálunk is bizonyított, többszörös Locus-díjas Cory Doctorow. A szerző ezzel az írásával egyébként visszatér a Kis Testvér világába. [Bálint!] A kötet többi szerzője nálunk (nekem) gyakorlatilag ismeretlennek számít, maximum néhány novellájukkal találkozhattunk (pld. Jeffrey Ford vagy Brian Daley) itt-ott, jellemzően a Galaktika magazinban, de pont ezért - a gyors randi és örök szerelem reményében - éri meg beruházni ezt a kemény 0 forintot a műre. Tessék csak ismerkedni ismeretlen szerzőkkel is! :) [Én már letöltöttem - két kattintás volt az Amazon.com-ról. Egyenlőre annyit mondhatok, igen minőségi, szépen elkészített a file amit "kézhez" kapunk.]

[A 2012-es és 2011-es kiadások a linkekre kattintva szintén ingyen letölthetőek.]

(Szerencsére nálunk is vannak hasonló kezdeményezések, például az SFMag tavalyi, 10 című antológiája. Remélem idén is készül valahol egy jófajta novella gyűjtemény...)



Megjegyzések