Ugrás a fő tartalomra

Őszi könyveső



Bár rendületlenül vezetem a listát az eljövendő (és az idén megjelent) könyvekről, de talán elérkezett az idő egy gyors összefoglalásra a következő pár hónap várólistás könyveiről. Úgyis régen volt már ilyen összefoglalás, és tegnap érkezett pár könyvbejelentés is, amit talán még nem vett észre mindenki. Amiket itt felsorolok, arról várhatóan poszt is lesz az oldalon.

Szeptember:
China Miéville - Kraken című könyve jövő héten már kapható is lesz. A 656 oldalas könyvmonstrumba a kiadó jóvoltából most 70 oldalnyit bele is olvashatunk.
Idén az Európa Kiadó el fog árasztani bennünket Stephen King művekkel. Először egy teljesen új könyv jön, a Bram Stoker- és British Fantasy-díjas Minden sötét, csillag sehol-ban négy rövidebb írást találhatunk.
A Könyvmolyképző most már csak-csak megjelenteti Kevin Hearne - Hounded - Üldöztetve című fantasyját, amit Nimának bemondásra elhittem, hogy hímeknek is tetszhet a történet, de ha mégis valami romantikus sz.r, akkor... ;-)


Október:

Az október különösen durva hónapnak ígérkezik, hiszen jön VÉGRE!!!! Dan Simmons zseniális Hyperion tetralógiájának a befejező kötete, az Endymion felemelkedése az Agave-től - nem várok tőle kevesebbet, mint hogy ez is 10 pontos legyen, és ezzel az első három résszel együtt a maximális 40 pontot elérve legyen a legeslegjobb sorozat a blogon (és bárhol) -, megjelenik a Fumax-tól Michael J. Sullivan következő Ryria krónikája, a Nyphron Rising és a GABO-tól is jön egy általam is régóta várt fantasy, mégpedig Robert Holdstock Mitágó-erdő-je. A Könyvmolyképzőnél remélem októberre elég papírt rendeltek - ;-) -, és ha más nem, legalább nekem egy példányt ki tudnak nyomni Peter V. Brett A Rovásember című könyvéből, hiszen egy jó ideje ülnek már rajta. Jó hír Brent Weeks rajongóinak, hogy megjelenik A tökéletes Árnyék - pár oldalas ebookja -, ráadásul kemény borítóval is kapható lesz. A második Kevin Hearne könyv, a Hexed - Megátkozva akkor lesz csak érdekes, ha szeptemberben az első rész jól vizsgázik majd, de persze reménykedek benne nagyon. Stephen King epikus óriássorozatának, A Setét Toronynak kibővített, átdolgozott újra-kiadása is megkezdődik, és jön A harcos - és valahol mellette jön a magyarul eddig elérhetetlen új rész is, Az átfúj a szél a kulcslyukon. Muszáj lesz ezt is újra elolvasnom az elejétől a végéig! :)

November:

A kiadók nem tudnak megülni a babérjaikon nyugodtan, így ez a hónap is jobbnál jobb könyvek megjelenésével fog telni. Nem is tudom eldönteni, hogy John Scalzi negyedik Vének Háborúja kötetét, a Zoe's Tale-t várom-e jobban az Agavétól, vagy Mark Lawrence Széthullott Birodalom trilógiájának harmadik részét, a Tövisek Császárát a Fumaxtól, esetleg Joe Abercrombie új fantasy trilógiájának első kötetét, a Hidegen tálalva című könyvet. Hármuk neve nálam már örökre garancia a felhőtlen szórakozásra.

Ezen kívül:

Közelebbit nem tudok, hogy mikor jelennek meg, de elvileg még az ősszel (?) jön a Delta Vision-től Dave Duncan fantasysorozatának - A Király Pengéinek története - második része, Az aranyszín lánc folytatása, A Tűzföldek ura. Az első részt alig pár órája olvastam ki, és eszméletlen jó volt. Majd megírom, most emésztem még kicsit. Új szerző került a kedvencek közé. Aztán jön az Idő Kerekének utolsó fordulása, és megjelenik Robert Jordan & Brandon Sanderson monstre vég-játéka, A fény emlékezete, amiért szintén toporgok tavasz óta, sőt újra beindulni látszik a MesterMűvek sorozat szekere is, várhatóan a klasszikus sorozathoz tartozó Clark Ashton Smith válogatással, a Gonosz mesékkel. A Metropolis Mediától is jön három-négy olyan cím, amitől megkocsonyásodik a lábam, sajnos nem írhatom még meg, hogy mik lesznek ezek, de pukkanni fognak, abban biztos vagyok.

És ebben a listában ugye az Ad Astra vagy a Szukits például még benne sincs, és azt sem hiszem, hogy az Alexandra is ne adna ki valami értelmes (fantasy/sci-fi) könyvet egész évben, szóval talán róluk is hallunk majd. (Ha csak a következő Steven Erikson kötetet, a Toll the Hounds-ot kiadják, engem már lekenyereztek. - Vagy Justin Cronin könyvének, A szabadulásnak a folytatását, a The Twelve-et.)

Idén már nem alszok - ez hivatalos!

Megjegyzések

  1. Az Alexandra Kiadó priviben írta, hogy ősszel várhatóan kiadják George R. R. Martin Lázálom c. vámpírregényét :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, az jó hír, kár, hogy azt már pont olvastam, még anno valamikor (és jó volt). Az a könyv még az asszonynak is tetszett, pedig ő rühelli a műfajt alapvetően.
      Bármelyik másik címükre lelkesebb lennék - Alastair Reynolds, Orson Scott Card, STEVEN ERIKSON!!!! :)
      A Lázálmot már tavaly ki kellett volna adniuk szerintem mikor még "mindenki" vámpír (és Martin) lázban égett. (Most meg már jöhetne a Wild Cards sorozata..." :)
      [http://www.goodreads.com/series/40686-wild-cards]

      Törlés
  2. most jön Erikson, vagy nem jön?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez csak vágyálom (hogy jön), de mindenhova beírom ahová lehet, hátha... :)

      Törlés
  3. Jelentem, a Hounded nem (csak) lányos urban fantasy, és ha tetszett, akkor a Hexed még jobban fog.
    Mennyire biztos infó, hogy jön Októberben a Hexed? Én már abban sem bízom, hogy idén megjelenik bármelyik Iron Druid rész...:)

    Tövisek Császárát én is nagyon várom, és a VH új részt is, sőt a Hidegen tálalva is mindenképpen kell...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahha, hát izé...hiszem ha látom:) de bárcsak...már nagyon unom, hogy szinte senki sem olvasta rajtam kívül:)

      Törlés
    2. októberben vagy novemberben fog jönni, de csak a hounded. hol van még a hexed... az majd jövő októberben.
      (mennyire jellemző, hogy ahogy megláttam Eriksont, minden előző könyvet elfelejtettem.:D)
      Laci, a Hounded-ben egy szál romantika nincs. tényleg, egy szem sem. nem kislányoknak íródott.
      a tövisek császára most fog jönni?

      Törlés
    3. Igen most jön, ez (elvileg) tuti infó.

      Akkor kell a Hounded! Örülök, hogy nincs benne semmi időhúzás... :D

      Törlés
    4. Nincs időhúzás, pedig azt gondolnád, hogy aki 2100 éves az marhára ráér, pedig nem:D

      Törlés
    5. és hát ennyi idő alatt azért a kamatyolást sem unta meg, viszont szerzett mellé elég tapasztalatot is ahhoz, hogy tudja, vannak helyzetek, ahol az érzelem csak hátráltató tényező. (ah, be szépen mondtam)
      van benne asszem 3 eksön két mondatban elintézve. adtunk a romantikának.:D

      Törlés

Megjegyzés küldése