Ugrás a fő tartalomra

Filmekről röviden


Megnéztem pár filmet a múlt hónapban, mert azért mindig csak olvasni sem egészséges. Itt van egy tényleg csak pár szavas értékelés róluk, mennyire tetszettek (vagy nem). Sokkal egyszerűbb ezeket pontozni egyébként mint a könyveket, gondolom 1,5-2 óra nem elég hozzá, hogy kötődni kezdenék hozzájuk, ezért repülhetnek az alacsonyabb pontok sokszor.



The Hangover II. (Másnaposok 2)
Az első részhez képest gyengébb volt sokkal, bár a történet ugyanaz volt. Alig pár jó jelenettel/dumával, kevés volt benne Mr. Chow is. Vígjáték.
5/10
A Very Harold And Kumar 3D Christmas (Harold és Kumar 3)
Nagyon bírtam az első két részt, ezen sajnos még mosolyogni sem nagyon lehetett, de legalább NPH visszatért bele és volt Machete is - de ennyi. Vígjáték.
4/10
Dinner for Schmucks (Gyógyegér vacsorára)
A klasszikus hülyék vacsorájának egy újraforgatása, de ha már nem volt eredeti, legalább vicces volt. Steve Carell-t meg nagyon bírom, csak miatta néztem meg. Vígjáték.
6/10
Colombiana (Colombiana)
Teljesen értelmetlen film, nem volt se látványos, se telisteli jó színészekkel, semmi. Pár helyszín szép volt, Saldana pedig mit keresett ebbe a filmbe? Bosszútörténet egyébként, szóval azoknak, akik az ilyesmiket szeretik (én), egyszer. Akció.
4/10
Contagion (Fertőzés)
Tök jó kezdés után nagyon leült a film és a végére totál unalom lett belőle. A gyógyszer utáni kutatást sem mutatták nagyon, a járvány utáni élet bemutatását a túlélők szempontjából is elalibizték. A közben lévő dráma meg kevés volt, hiába a nagy színésznevek a filmben. Dráma, katasztrófa.
6/10
Immortals (Halhatatlanok)
Tarsem Singh új filmje, ami a 300 "folytatásának" lett beharangozva. Borzasztóan gagyi volt a 300-hoz képest. Az istenek nevetségesek voltak azokban az idióta ruhájukban (a végén azért jót harcoltak), a látvány a filben azért elég szép volt, kár, hogy annyira sötét, hogy pont el is vezett a lényeg. Rourke jó volt nagyon, bár gonoszt mindig hálásabb alakítani, de Thézeusz nagymonológja a gátnál a nevetségesnél is rosszabb volt. Focihuligános biztatás, ahogy asszonykám megjegyezte. A hónap csalódása. Akció.
5/10



Blackthorn (Blackthorn)
1928-ban, Bolíviában játszódik ez a film, amiben kiderül, hogy Butch Cassidy nem halt meg abban a faházban, ahogy azt pedig mindenki jól tudhatja már a Butch Cassidy és a Sundance kölyök című western klasszikusból, hanem lótenyésztésből él ott tovább. Nagyon szép tájak, nagyszerű operatőri munka, jó színészi alakítások. Kicsit lassan kezdődik a történet, de aztán belehúznak és a vége is nagyszerű. A hónap legjobb filmje - ilyen felhozatal mellett egyébként ez nem olyan nagy szám. Western.
7/10



Another Earth (Felettünk a Föld)
Kicsit uncsi, kicsit kiszámítható, nagyon lassú, de egyébként jó alapötletből kiinduló film, amiben egy új Föld bolygó jelenik meg a miénk felett. Semmi köze a magyarul szintén mostanában megjelent A másik Föld című könyvhöz egyébként, valamint a sci-fi-hez sem! Dráma.
6/10

50-50 (Fifti-fifti)
Igaz történeten alapuló film, amit sokak méltatására néztem meg. A szakállas - hogyan birkózzunk meg a rákkal - alapsztori százezredik változata. Seth Rogen volt jó benne, meg mondjuk a két nő jól nézett ki/aranyos volt, de semmi extra. Kicsit túlértékelt film. Vígjáték, dráma.
6/10


Trailer:
Blackthorn

Megjegyzések