Ugrás a fő tartalomra

Rob Reger and Jessica Gruner - Emily the Strange

Rob Reger and Jessica Gruner -
Emily the Strange
Elveszett emlékek

Áprilisban jön a Fumax-tól a fenti - illusztrált - regény, amit biztos vagyok benne, hogy a bejelentése óta epedve várnak a YA/ifjúsági/weird könyvek rajongói.

Az Emily the Strange egy hazánkban is széleskörben ismert brand a fiatalok körében, elsősorban ruha és kiegészítő márka, de az évek során készült belőle például rengeteg képregény, videójáték, képes könyv gyerekeknek és egy négy részes regénysorozat is, amelynek az Elveszett emlékek az első része. 2013-ra mozifilm is be van tervezve, a híres gyereksztár, Chloe Moretz (Ha/Ver, Engedj Be, Leleményes Hugo Cabret) főszereplésével.

13 dolog, amelyet biztosan megtalálsz az első Emily, a különc - regényben:

1. Rejtély
2. Egy csinos gólem
3. Feltuningolt csúzli
4. Négy fekete macska
5. Amnézia
6. Kalamajkapóker
7. Haragos pónik
8. Egy gyanús iskolafelügyelő
9. 13 pontos listák
10. Homokvihar-generátor
11. Hasonmások
12. Titkos küldetés
13. Bogarak
 
Emily, a különc:
13 éves. Képes toronyházakat átugrani, ha épp úgy tartja kedve. De sokkal valószínűbb, hogy inkább négy fekete macskájával szunyókál; vagy részecskegyorsítót eszkábál össze gézből, lencséből és biztosítótűből; vagy teljes hangerővel dobol/gitározik/szaxofonozik/citerázik; vagy egy fertelmesen drasztikus penetráns freskót fest; vagy rávesz valakit, hogy kimondja: „fertelmesen drasztikus penetráns freskó” 13-szor gyorsabban… és közben gúnyosan hahotázik.

Sokkal több biztosat nem tudok róla még - csak annyit, hogy iszonyú jó rajzok vannak a könyvben -, de valami oltári nagy elborultságnak néz ki! :) Mivel a borító - és Emily - olyan, mint egy GLOOM kártya karakter - (Ja, Csabi, szombatra hozd fel Bálintékhoz!) -, megpróbálom beszorítani az olvasási listámba! :P

Műfaj:  young adult/ifjúsági
Oldal: 272 oldal
Fogy. ár: 2995-Ft



Emily the Strange - The Lost Days Trailer

A könyvbe bele is olvashattok a Fumax jóvoltából ITT.

Megjegyzések